Dear Aspirants, as we all know Food Corporation of India widely known as FCI has released the recruitment drive announcement for 4103 vacancies for JE and Assistant Grade-II & III post. All of you have applied and has attended the FCI JE, Steno and assistant grade II & III prelims exam on May 31st to June 3rd of 2019. Successors of FCI Prelims exam has attended the FCI mains exam on 27th July 2019. At this time you people are surfing for FCI mains expected cut off marks. Here we have provided some important information’s about the FCI JE, steno, and assistant grade II & II mains expected cut 2019. Candidates have a look on this to get a clear idea about FCI mains cut off 2019.

FCI Mains Questions




1). Who is the captain of Indian Women’s Hockey Team in FIH Series?
Answer: Rani Rampal
2). The recent recipient of Padma Bhushan?
Answer: Hukmdev Narayan Yadav (Field- Public Affairs, Bihar)
3). Chenani-Nashri Tunnel was located at?
Answer: Jammu and Kashmir on NH 44
4). The Book, “My Life, My Mission was co-authored by?
Answer: Uday Mahurkar
5). UN’s 2019 World Population Prospects report, in Which Year, India will surpass China in population?
Answer: 2027
6). UNESCO’s new World Heritage sites 2019?
Answer: Rio de Janeiro
7). When was the Ministry of Jal Shakti founded?
Answer: 31st May 2019
8). The first bill in Union budget 2019
9). Who is Girish Karnad
Answer: Actor, Flim Maker
10). Tri-Netra Technology was recently trialed by which organization?
Answer: Indian Railways
11). National Youth Day?
Answer: 12th Jan
12). One Question related to Nalco
13). One Question related to ONGC
14). Who among the following was not a Speaker of Lok Sabha
Answer: Snehalata Srivastava
15). Who is new Leader in Rajya Sabha
Answer: Thawar Chand Gehlot
16). Question-Related to NIRF Ranking
17). Who is the current National Security Advisor to the Prime Minister of India?
Answer: Ajit Doval
18). Who is the president of the Federation of Indian Export Organizations (FIEO)?
Answer: Sharad Kumar Saraf
19). Charges of RTGS and NEFT will be reduced from?
Answer: 1st July
20). Who is Mohan Ranade?
Answer:  Freedom fighter
21). One Question Related to Bhel plant
22). One Question Related to India rugby team
23). One Question Related to Selected book speech